A ThumbGen használata

Hogyan készíthetsz Moviesheetet a ThumbGen-nel

A ThumbGen használatához a .NET framework SP1-et is telepítened kell!

  1. Indítsd el a ThumbGent
  2. A fent, bal oldalon található listában pipáld ki azokat az oldalakat, ahonnan akarod hogy a program leszedje a filminformációkat. Vigyázz, a kevesebb néha több, nem kell mindent ész nélkül kipipálni! A saját tapasztalatom az, hogy amit a TheMovieDb.org és MoviePosterDB.com nem ismer, az nincs is :) Jól jöhet még esetleg a The TVDB.com is, és most már működik a Port.hu támogatás is, így magyar leírásokat használhatsz!
  3. A rádiógombokkal állítsd be, hogy melyik legyen az elsődleges borító/filminfo forrás
  4. Az Options gombra kattintva felugró ablakban a Moviesheets fülön vedd ki a pipát a Max filesize utáni dobozból, így a maximum fileméret 500.000 byte-ra áll
  5. Az Advanced Settings fülön a Main Sheet sor végén levő comboboxban válaszd ki a WDLXTV-Live Generic… módot (vagy valamelyik másik, neked tetszőt…)
  6. A jobb szélső, Select fies/folders gombra kattintva pipáld be az(okat)t a könyvtára(ka)t, ami(k)hez le szeretnéd gyártatni a Moviesheetet
  7. Kattints a Start (manual) gombra (vagy ha nagyon megbízol a programban, akkor a Start (auto)-ra)
  8. Ezután a ThumbGen elkezdi keresni a filminfokat, minden találat után felkínálva a szerinte legjobb változatot. Ha szerencséd van, és mindent jól talált meg, akkor csak rá kell kattintani az alul található, szép nagy Generate! and go to next gombra, aztán jöhet a következő film

Ha nem jó filmet kínál fel alapból, bal oldalt meg kell keresni a helyeset - ilyenkor jön jól, ha kevés, de megbízható oldal van bejelölve. Ha a movie information dobozban az info source-nál Current collector van kiválasztva, akkor mindig a bal oldalon megjelölt film látszik itt.
A Generate .nfo file… gombra kattinva a könyvtárban létrehoz egy nfo file-t, így a legközelebbi moviesheet generálásnál már tudni fogja, hogy milyen film is ez.
A fa mellett látható minikép alatti zöld pipára kattintva bemásolja azt a Moviesheet-be. Ugyanígy lehet hozzáadni az új filminfot illetve háttérképet.

Unless otherwise stated, the content of this page is licensed under Creative Commons Attribution-ShareAlike 3.0 License